U bent nu hier: Home » Oost-Vlaanderen

Psycholoog Oost-Vlaanderen (5)

Hieronder vindt u een overzicht van alle psychologen in Oost-Vlaanderen. Voor een overzicht van psychologen per plaats in de provincie Oost-Vlaanderen, ga naar psychologen Oost-Vlaanderen. Of ga naar direct contact met psychologen om via één e-mail in contact te komen met meerdere psychologen tegelijk.

«« « 2 3 4 5 6 » »»

Doma

Hogeveld 2, 9860 Oosterzele (Oost-Vlaanderen)
Tel: 0474302710, Fax: -, BTW-nr: -
Website onbekend
Wie ?

Ik ben Marijke De Lepeleire, sinds juni 2011 erkend als cliëntgericht psychotherapeute na een 4-jarige opleiding aan de Faculteit voor Mens en Samenleving te Turnhout. Sinds oktober 2011 werk ik -naast mijn hoofdactiviteit als klinisch psychologe op de paaz van het Jan Palfijnziekenhuis te Gent- als zelfstandig psychotherapeute te Scheldewindeke.

Visie ?
De cliëntgerichte benadering gaat ervan uit dat er in elke mens een tendens tot groei is. Onder zeer moeilijke omstandigheden verwordt deze tendens soms tot een overlevingsstrategie, met destructief gedrag tot gevolg. Copingmechanismen die in een moeilijke situatie de cliënt geholpen hebben om zich recht te houden, lijken zich nu tegen zijn persoon en zijn omgeving te richten. Ik denk hierbij aan verslaving, pychosomatiek, depressie etc. Het is op dat punt dat mensen vaak hulp vragen. Ze kunnen het niet meer alleen aan.
Ik probeer samen met de patiënt en zijn reeds bestaande netwerk terug op weg te gaan. Mijn werk is persoonsgericht en procesgericht. 'Persoonsgericht' houdt in dat de unieke beleving van de patiënt centraal staat. Een houding van empathie, aanvaarding en positieve gezindheid vormen de kerningrediënten van de therapeutische relatie. 'Procesgericht' betekent dat problemen en klachten worden gezien als stagnaties in het waarnemen, voelen, denken en handelen. Door samen te focusen op de gevoelde, maar ook vaak verborgen betekenis van problemen trachten we het proces terug in beweging te krijgen.

Doelgroep ?
Individuele therapie met jongvolwassenen en volwassenen met hechting-en borderlineproblematiek, trauma en depressie in de brede zin van het woord (angst, depressieve stemming, psychosomatisering van problemen). Verslaving is voor mij geen uitsluitingscriterium, als de cliënt in staat is om nuchter naar een afspraak te komen. Ik heb tevens ervaring in het werken met oncologische en palliatieve patiënten.
Voor jonge kinderen en mensen met een relatieproblematiek werk ik samen met een collega.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Doma

Ruth Inslegers - Praktijk voor Psychotherapie

Hans Memlingstraat 23, 9040 Sint Amandsberg (Oost-Vlaanderen)
Tel: 0495/90.72.22, Fax: -, BTW-nr: -
Website onbekend
Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de Universiteit Gent en
volgde daarna een opleiding tot psychoanalytisch psychotherapeut. Mijn werk binnen een zelfstandige privé-praktijk voor psychotherapie, combineer ik met mijn functie als doctor-assistent aan de Universiteit Gent. Daar werk ik vooral aan onderzoek naar psychotherapie-processen, neem ik enkele onderwijstaken op mij en verzorg ik de begeleiding van de stages.
In mijn privé-praktijk kunnen volwassenen en adolescenten op afspraak terecht met diverse klachten of problemen (o.a. depressieve klachten, rouw, overheersende angstgevoelens, aanslepende lichamelijke klachten, moeilijkheden binnen relaties of op het werk, …). Deze klachten kunnen vaag of specifiek zijn, maar vanuit mijn achtergrond als psychoanalytisch psychotherapeut vind ik het belangrijk om plaats te geven aan ieders particulier lijden en levensverhaal. Tijdens de eerste gesprek(ken) nodig ik je uit om te vertellen wat je op dat moment zoal bezighoudt en wil ik je een plaats geven om letterlijk en figuurlijk op verhaal te komen. Verder wil ik tijdens de individuele gesprektherapie vooral de ruimte te geven om na te gaan op welke punten zaken vastlopen of waar het niet meer lukt op verder te gaan. Symptomen of klachtenpatronen doorbreken is niet altijd vanzelfsprekend. Toch blijkt dat veel mensen hierin verandering kunnen brengen via het spreken en op die manier erin slagen om in hun verhaal terug een weg te vinden, nieuwe keuzes te maken of zaken in het verleden een (nieuwe) plaats te geven.
Het verloop (de duur en de frequenties van de sessies), de werkwijze en de kostprijs van de therapie zullen aan bod komen in de eerste gesprekken en worden in overleg bepaald.
Consultaties kunnen plaats vinden tijdens weekdagen vanaf 17.00 en op zaterdagvoormiddag. Gelieve telefonisch contact op te nemen om een afspraak te maken. De praktijk is vlot te bereiken met het openbaar vervoer (100 m van de bushalte Snellaertplein lijn 38 en 39).
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Ruth Inslegers - Praktijk voor Psychotherapie

Elke Van Bogaert

Mosselbank 39a, 9120 Vrasene (Oost-Vlaanderen)
Tel: 0477/55.28.74, Fax: 03/775.72.34, BTW-nr: -
Website onbekend
Opleiding: Klinisch Psycholoog

Specialisatie: Relatietherapie, gezinstherapie
Doelgroep: (jong-) volwassenen
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Elke Van Bogaert

Griet De Smet

Leegstraat 8, 9960 Assenede (Oost-Vlaanderen)
Tel: 0488/31.99.07, Fax: -, BTW-nr: -
Website onbekend
Mensen kunnen bij mij terecht met problemen zoals depressie, angsten en
fobieën, relatieproblemen, rouwverwerking (overlijden of scheiding) en aanvaardingsproblematiek, verslaving, chronische pijn (CVS, Fybromyalgie) , stress, obsessies en dwanghandelingen, opvoedingsvragen en ondersteuning, anorexie en boulimie, en existentiële problemen.

Mijn doelgroep bestaat uit zowel kinderen, volwassenen als ouderen.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Griet De Smet

PsychoLogo

Muisstraat 70, 9450 Haaltert (Oost-Vlaanderen)
Tel: 0476 378 456, Fax: -, BTW-nr: -
Website onbekend
Praktijk voor psychologische en/of logopedische begeleiding


Aagje Provost, klinisch psychologe en logopediste
Femke Provost, klinisch psychologe en logopediste
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › PsychoLogo

Filiep Verhaeghe

Breebroekhof 7, 9030 Mariakerke (Oost-Vlaanderen)
Tel: 0495/705390, Fax: -, BTW-nr: -
Website onbekend
Licentiaat Klinische Psychologie. Wettelijk erkend als psycholoog door de
Psychologencommissie (erkenningsnr. 771108756). Lid van en erkend door beroepsvereniging 'Gezelschap voor Psychoanalyse en Psychotherapie' (GPP)

Individuele gesprekstherapie - psychoanalyse
Volwassenen - Adolescenten
Nederlands - Frans - Engels

De aanleiding om op gesprek te komen is zeer persoonlijk.

Het kan gaan om concrete problemen:

Angst (fobieën, d.w.z. angst voor specifieke situaties of objecten zoals pleinvrees, claustrofobie, vliegangst, angst voor bepaalde dieren, ... paniekaanvallen, faalangst, post-traumatische stress ...)

Verdriet, rouw (moeilijkheden om een bepaald verlies te verwerken, na overlijden, echtscheiding, relatiebreuk, miskraam, abortus, ...)

Depressie

Relatieproblemen, seksuele problemen, vruchtbaarheidsproblemen

Dwanggedachten, dwangmatige handelingen, tics

Schuldgevoelens

Schaamtegevoelens

Slaapproblemen

Migraine, chronische pijn

Chronische vermoeidheid (CVS)

Verslaving

Eetstoornissen (boulimie, anorexia, ...)

Leermoeilijkheden

Opvoedingsproblemen

Burn-out

Zelfmoordgedachten ...

Het kunnen ook algemene klachten zijn zoals stress, lusteloosheid, vermoeidheid, onzekerheid of omdat “het niet meer gaat”.

Wanneer uw lijden te groot wordt, wanneer iets blijft aandringen, waar iets blijft ontsnappen, is het zinvol om met iemand te gaan spreken over hetgeen u beroert. Iemand die naar u luistert, zonder u te veroordelen. Iemand die u de kans geeft om een en ander onder woorden te brengen, op uw eigen tempo.

Het spreken tijdens de therapie of analyse, is niet zo maar er op los babbelen. Het is een ‘waar spreken’, een spreken dat u iets van uw waarheid onthult. Uw spreken wordt door mij ondersteund: ik luister naar u, help u eventueel om bepaalde zaken te verwoorden, speel u bepaalde dingen terug, leg mogelijke verbanden.

Dit soort spreken, binnen de dynamiek van de therapie, heeft effecten. Het laat u toe de oorsprong van uw problemen te begrijpen, de manier waarop deze verweven zijn in uw geschiedenis, waardoor er een mogelijkheid tot verandering ontstaat.

De tijd die daarvoor nodig is, varieert. Sommige mensen zijn geholpen met een beperkt aantal gesprekken, anderen hebben meer tijd nodig.

U kan bij mij terecht na telefonische afspraak, zowel overdag als ’s avonds.
De wachttijd voor een eerste gesprek is zo kort mogelijk. Ik tracht u, in de mate van het mogelijke, nog dezelfde week te ontvangen.

Parkeren kan (gratis) voor de deur.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Filiep Verhaeghe

Arne Ruckebusch

Baudelostraat 87, 9000 Gent (Oost-Vlaanderen)
Tel: 0474/402247, Fax: -, BTW-nr: -
Website onbekend
Problematieken: angst, paniek, faalangst, fobie, depressie, manie,
lusteloosheid, vermoeidheid, sociale angst, gebrek aan zelfvertrouwen, dwanghandelingen, obsessie, burnout, hyperventilatie, psychose, zelfmoordgedachten & stress.

Consultatie kan na telefonische afspraak (0473/574149). Consultaties zowel overdag als s'avonds mogelijk.

De praktijk (Baudelostraat 87) is in centrum Gent (1 min. wandelen van de Vrijdagsmarkt) en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Arne Ruckebusch

Psychologiepraktijk Mieke Vanassche

Peter Benoitlaan 167, 9050 Gentbrugge (Oost-Vlaanderen)
Tel: 0485/ 91 71 58, Fax: -, BTW-nr: -
Website onbekend
Werkdomeinen


•Individuele gesprekstherapie
•Speltherapie/creatieve therapie
•Mindfulness
--------------------------------------------------------------------------------

Thema's

Angsten
ADHD/ADD
Hoogsensitiveit/Hooggevoelig
Demotivatie en faalangst
Psychosomatische klachten
Slaapmoeilijkheden
Tekort aan sociale weerbaarheid en zelfvertrouwen
Rouwervaringen / verlieservaringen
Gedragsproblemen: woede, agressie
Problemen binnen de gezinscontext (o.a. echtscheiding)
Relatiemoeilijkheden
Moeilijkheden met seksualiteit
Stress
Depressie
Burn-out
Een algemeen gevoel van onbehagen--------------------------------------------------------------------------------

Doelgroep

•Kinderen en hun ouders
•Jongeren
•Studenten t.e.m 26 jaar
--------------------------------------------------------------------------------

Relevante opleidingen

•Licentiate in de klinische psychologie (UGent)
•Mindfulnesstrainer (Artevelde Hogeschool)--------------------------------------------------------------------------------

Richtprijs

Eén sessie duurt 50 min, en kost 40 euro

Voor kinderen en jongeren is er terugbetaling via mutualiteiten mogelijk.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Psychologiepraktijk Mieke Vanassche

Schollaert An

Pontstraat 148, 9800 Deinze (Oost-Vlaanderen)
Tel: 0492/61.32.61, Fax: -, BTW-nr: -
Website onbekend
Via gesprekstherapie verleen ik in mijn praktijk sinds negen jaar
psychologische hulp aan jongeren, volwassenen en ouders met opvoedingsvragen.
Mensen kunnen in mijn praktijk terecht voor individuele therapie, relatietherapie of gezinsbegeleiding.
De gesprekstherapie biedt hulp aan mensen met diverse problematieken zoals depressie, angsten, relationele moeilijkheden, sociale problemen, psychosomatische klachten, gebrekkig zelfvertrouwen, stress algemeen, seksuele problemen, eetproblemen, slaapproblemen, problematische rouwverwerking en andere psychische klachten.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Schollaert An

An Stofs

Vaderlandstraat 16, 9000 Gent (Oost-Vlaanderen)
Tel: 09-233 26 68, Fax: -, BTW-nr: -
Website onbekend
Psychotherapie voor kind en ouders, jongeren en volwassenen.

Relatietherapie
Psychoanalyse
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › An Stofs

«« « 2 3 4 5 6 » »»
Online casinoUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy