
Ik ben van opleiding onderwijzeres en pedagoge.
Ik gaf eerst vijf jaar les in het lager onderwijs. Nadien werkte ik 10 jaar binnen het buitengewoon secundair onderwijs als leerkracht GASV, zorgleerkracht en vervolgens als coach. Tien jaar geleden maakte ik de overstap naar de gon-begeleiding/ondersteuning.
Als ondersteuner coachte ik dagelijks leerlingen en leerkrachten om de integratie binnen de klas/school optimaal te laten verlopen. Ik begeleidde hierbij leerlingen met diagnose ASS, hoogbegaafde leerlingen, leerlingen met een gedragsstoornis/ADHD of leerlingen met een leerstoornis.
Hiernaast gaf ik de voorbije 4 jaar les in Arteveldehogeschool, in de banaba Buitengewoon onderwijs en Zorgverbreding en Remediërend Leren.
Momenteel geef ik les in het secundair onderwijs: toegepaste psychologie en opvoedkunde.
Ik begeleid in mijn zelfstandige praktijk in Erpe-Mere kinderen, jongeren en hun gezin. Loopt het moeilijk op school? Voel je je niet zo goed in je vel? Heb je moeite om vrienden te maken? Bots je vaak met je ouders? Heb je gewoon nood aan iemand die naar je luistert? Neem contact op en we bekijken samen of ik jou kan helpen.
Ook ouders en partners (van mensen met een neurodiverse achtergrond) zijn welkom bij me voor advies en begeleiding. Ik kan ook de brug slaan tussen het kind/de jongere en de school op jullie vraag.
Verder begeleid ik in mijn privépraktijk koppels die worstelen met de opvoeding van hun kinderen, nieuw samengestelde gezinnen of koppels die moeite hebben om tot communicatie te komen met elkaar. Dit kan te maken hebben met neurodiversiteit, maar dat hoeft niet.
Hoe?
Ik werk steeds vanuit authentieke verbinding en heb veel expertise in neurodiversiteit. Gelijkwaardigheid is voor mij erg belangrijk. De werkwijze hangt af van persoon tot persoon en van de vraag, maar ik volg telkens het tempo van de cliënt. Alles verloopt steeds in overleg. Dit kan gespreksvoering zijn, advies, sociale vaardigheidstraining, hulp bij plannen/organiseren, socio-emotionele ondersteuning, psycho-educatie, creatieve therapie etc...
Praktisch
Ik bied zowel uren eerstelijnszorg aan als niet-geconventioneerde uren.
1. Eerstelijnszorg: (plaats vanaf 23 augustus)
Voor individuele sessies: 11 euro per sessie van 45 min. De eerste sessie is gratis. Hebt u recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan betaalt u 4 euro.
Je kan hiervan maximaal 10 sessies per jaar krijgen.
Locatie:
Erpe Mere: Huis van het Kind, Dorpstraat 146
Hier kan zolang er open plaatsen zijn een afspraak gemaakt worden voor eerstelijnszorg op
- woensdag tussen 15u en 21u
- vrijdag tussen 14u en 18u
2. Niet-geconventioneerde zorg
65 euro per sessie van 60 min. Terugbetaling afhankelijk van ziekenfonds.
Locatie:
Regio Oosterzele (dorp) en Gent (Meulestede). Adres op vraag.