U bent nu hier: Home » Oost-Vlaanderen » Lokeren » Psykiara

Psykiara

Louis Herbertstraat 36 , 9160 Lokeren
9160 Lokeren (Oost-Vlaanderen)
Tel: 0486904349
Fax: -
BTW-nr: -
Afbeelding › Psykiara U kwam hier terecht omdat het al een tijdje moeilijk gaat en u erover denkt de stap te zetten naar professionele hulp. Lees gerust even verder op mijn profiel. Mogelijks kan ik u helpen. Misschien worstelt u met angstklachten, depressieve gedachten, stress, burn-out, verslaving... Of misschien rouwt u om een overlijden of een relatiebreuk. Als jonge psychologe ben ik erg gemotiveerd om u een luisterend en onbevooroordeeld oor te bieden, maak ik snel tijd voor u en bekijken we samen wat zou kunnen werken om uw gemoed en levenskwaliteit te verbeteren. U kunt bij mij terecht voor psychologische begeleiding, coaching, psycho-educatie, gedragstherapie (ACT) en mindfulness-training.

PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING &THERAPIE
Een goede therapie gaat om de juiste match tussen psycholoog en cliënt. Mijn stijl zou ik omschrijven als warm, empathisch, onbevooroordeeld, rustig en flexibel. Terzelfdertijd tracht ik ook een spiegel te zijn die terugkaatst en confronteert indien nodig.

HOE? Voornamelijk via gedragstherapie gebaseerd op het ACT-model (Acceptance & Commitment-therapie). Dit kan worden samengevat in één kernzin: "Waar wil je naartoe en wat houdt je tegen?" Daarnaast bekijk ik bij iedere cliënt individueel wat helpend kan zijn vanuit andere therapie-vormen en ga ik ook ten rade in de wetenschappelijke literatuur.

VOOR WAT? Voor een breed spectrum aan psychische klachten zoals angst, depressie, stress, burn-out, verslaving, rouwverwerking, laag zelfbeeld, relatieproblemen, autisme...

En ook nog enkele specifieke doelgroepen, namelijk:

- Personen met een psychotische kwetsbaarheid: Mijn masterstage liep ik in het Psychiatrisch Centrum Sint-Hiëronymus te Sint-Niklaas op de afdeling voor personen met een psychotische kwetsbaarheid/psychosegevoeligheid. Tijdens deze periode leerde ik vooral om samen met de cliënt de psychologische flexibiliteit te vergroten door middel van de principes van ACT (Acceptance & Commitment Therapy). Personen met een psychosegevoeligheid die (eventueel na opname) ambulante ondersteuning/begeleiding wensen, kunnen zeker bij mij terecht.

- Personen met een visuele of andere fysieke beperking: Mijn masterthesis wijdde ik reeds aan het onderzoeken van psychologisch welzijn bij (jong)volwassenen met een visuele beperking. Als ervaringsdeskundige (ernstig slechtziend) besef ik als geen ander welke uitdagingen het leven met een (visuele) beperking kan brengen. Naast werken rond acceptatie ga ik ook samen met de cliënt op zoek naar wat het leven voor hem/haar rijk en zinvol kan maken. Ik houd ook rekening met de soms beperkte verplaatsingsmogelijkheden van de cliënt.

MINDFULNESS
Mindfulness is een bewezen techniek bij de behandeling van verschillende psychische klachten als angst, stress, burn-out, depressieve gedachten, verslaving, psychose... Het leren richten van de aandacht via mindfulness kan de levenskwaliteit dan ook aanzienlijk verbeteren.

Als psycholoog heb ik reeds vele malen mogen ervaren hoe mindfulness door mijn cliënten als een helpend onderdeel van de therapie wordt ervaren. Ook nadat de klachten verdwenen zijn, geven mensen aan veel bewuster in het leven te staan. Men heeft zichzelf als het ware nu echt leren kennen, men weet hoe het eigen lichaam en verstand reageert en men is veel beter in staat automatische cirkels te doorbreken.

PSYCHO-EDUCATIE
Als klinisch psycholoog ben ik wetenschappelijk opgeleid. Ik vind het dan ook belangrijk om tijdens de behandeling aan cliënten mijn kennis en inzicht over de menselijke geest door te geven. Zo begrijpen mensen ook zelf beter waarom ze iets denken/voelen/doen. Dit is een belangrijk onderdeel van verandering.

COACHING
Meestal is coaching een actieve aanvulling op de psychologische begeleiding/therapie. Zowel algemene life-coaching, coaching na een relatiebreuk, coaching bij een identiteitscrisis/midlife-crisis, coaching bij burn-out en coaching bij verslaving (alcohol, roken...) zijn mogelijk.
Diensten: Psychologische begeleiding, Coaching, Mindfulness-training, ACT-therapie
Er wordt gewerkt op afspraak.
Introductie video onbekend
Het werkgebied is niet beperkt tot een bepaalde afstand.
Sociale media:
Vind dit bedrijf leuk, deel deze pagina met familie & vrienden:
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy