Kinderen en jongeren tussen 6 en 20 jaar en hun ouders kunnen bij mij
▼
terecht voor gesprek en begeleiding.
Het kan gaan over verschillende problemen in het dagelijks leven, waaronder:
- Emotionele problemen zoals angsten, onzekerheid, paniek, fobieën, neerslachtigheid, traumatische ervaringen, moeite na verlies of scheiding,…
- Gedragsproblemen zoals agressief en opstandig gedrag thuis en/of op school, gebrek aan respect, koppigheid,…
- Relationele problemen zoals moeite om vrienden te hebben, pesten, eenzaamheid,…
- Ontwikkelingsproblemen zoals ADHD, ASS, tics,… maar ook zindelijkheidsproblemen, eetproblemen, slaapproblemen,…
- Concentratie- en intelligentieonderzoek
- …
Na afspraak volgt een kennismakingsgesprek om vooral een beeld te krijgen van het verloop van de ontwikkeling tot op heden en waar de problemen zich nu precies situeren. Daarna vindt tijdens een verkennende fase een aantal sessies met het kind of de jongere plaats om een beeld te vormen waar het precies moeilijk loopt. Tijdens het daarop aansluitende adviesgesprek wordt besproken hoe we de problemen best verder kunnen aanpakken.
Daarbij kan beslist worden over te gaan tot therapie of verdere begeleiding. Hierbij vind ik het vooral belangrijk het tempo van het kind of de jongere te respecteren en te luisteren naar het kind of de jongere zonder hem of haar dingen af te dwingen.
De ouders kunnen ook pedagogische ondersteuning krijgen bij de opvoeding van hun kind of puber. Dan vind ik het belangrijk te luisteren en samen na te gaan denken over de situatie om van daaruit samen oplossingen te bedenken.
Ook gesprekken met andere gezinsleden zijn zeker mogelijk.
▲